Terug naar al het nieuws

Motorkleding voor optimale veiligheid

Motorkleding voor optimale veiligheid

Als motorrijder geniet je van de ultieme vrijheid… Een nadeel is echter dat motorrijders ook heel erg kwetsbaar zijn in het verkeer. Veiligheid moet te allen tijde voorop staan; zowel in het rijgedrag op de weg, maar ook goede motorkleding kan hierbij helpen.

Bij Motor Centrum Eibergen gaan we op het gebied van veiligheid altijd mee met de laatste ontwikkelingen. Een tweetal nieuwe producten / toepassingen waar we heel erg enthousiast van worden, is het Shoei Personal Fitting systeem en de Tech-Air van Alpinestars.

SHOEI Personal Fitting

SHOEI Personal Fitting is een systeem waarbij het hoofd wordt opgemeten. De binnenvoering van de motorhelm wordt vervolgens volledig aangepast, zodat de helm perfect aansluit op de vorm van je hoofd.

Door onder andere de breedte, lengte en omtrek van het hoofd te meten, en deze waardes in te voeren in speciaal ontwikkelde software, rolt er een advies uit met eventuele aanpassingen. Onze specialisten weten precies hoe ze met deze waardes en adviezen uw helm kunnen optimaliseren. Het resultaat? Een helm die exact uitgebalanceerd is, meer veiligheid biedt én langer meegaat.

De volgende SHOEI modellen motorhelmen komen in aanmerking voor Personal Fitting System: XR1100, X-Spirit II en III, GT AIR, J-Cruise, Hornet ADV, NXR, RYD, Neotec I en II.

De voordelen op een rijtje:

  • Beter rij- en draagcomfort door de perfecte pasvorm
  • Langere levensduur: de helm geeft minder beweging en blijft dus beter in model
  • Verbetering van de veiligheid

Tech-Air® street airbag by Alpinestars

Tech-Air® is ’s werelds eerste airbagsysteem dat onafhankelijk functioneert zonder dat er sensoren op de motorfiets moeten worden geïnstalleerd. Je hebt met dit systeem de vrijheid om op elk gewenst moment op elke ondergrond te rijden zonder bang te hoeven zijn dat het systeem onnodig geactiveerd wordt. De Tech-Air® biedt bij een ongeval onmiddellijke, hogedruk opblaasbare bescherming en zorgt ervoor dat de rijder een uitgebreide bescherming heeft door de volledige rug, schouders, nieren en borstkas te bedekken.

De Tech-Air® street-airbag is geïntegreerd in een speciaal ontworpen vest, dat vervolgens wordt bevestigd aan een passende motorjas. Zo is er het Revenant Gore-Tex Pro jacket for Tech Air compatible, of het Valparaiso jacket for Tech Air compatible, maar ook veel andere types zijn beschikbaar. En de collectie groeit!

Wil je meer informatie over de SHOEI Personal Fitting of Tech-Air®? Kom naar onze showroom in Eibergen of neem contact op!

Contact opnemen
Volg ons op Facebook