Harley-Davidson Tuning

We hebben ruime ervaring met de Tuning (afstellen) van alle type Harley-Davidson motorfietsen met injectie, maar ook de “oudere” carburateurmodellen zijn bij ons aan het juiste adres. We hebben ruime ervaring met de volgende afsteltechnieken: Screamin-Eagle Race Tuner, Pro Super Tuner, Powercommander en de software van Technoresearch “Directlink“!

FLHC Heritage

Screamin-Eagle Pro Super Tuner.

Hieronder ziet u de grafiek van een 2016 FLS Slim met het 110 ci blok met Screamin-Eagle luchtfilter en Jeckill & Hyde uitlaatdempers. Dit is het eindresultaat na de handmatige aanpassing met behulp van een Screamin Eagle Pro Super Tuner VCI.

Dyno uitdraai Harley-Davidson FLS Slim Tuning

De nieuwe mogelijkheid met de Pro Super Tuner is Smart Tune, waarbij de software automatisch op de gemaakte rijomstandigheden wordt aangepast door de VCI tijdens het rijden aangekoppeld te laten met de motorfiets. Dit heeft als nadeel dat er ook dusdanig met de motor gereden moet worden, en je niet de belangrijke afstellingen inzichtelijk krijgt, wat wel mogelijk is met het afstellen op de vermogenstestbank! We kunnen met onze testbank alle denkbare rijomstandigheden nabootsen en direct aanpassingen maken in het motormanagement. Zo krijgt u een perfect afgestelde Harley die ook nog eens zuinig met de brandstof omgaat!

Super Tuner

Ook de modellen met CAN-bus systeem kunnen wij afstellen met de Pro Super Tuner!

Enkele parameters die we kunnen afstellen met de Pro Super Tuner zijn: Stationair toerental, progressiviteit gashandvat, startbrandstof, air/fuel ratio map, vullingsmappen van beide cilinders, ontstekingsmappen van beide cilinders.

Wilt u meer weten over het afstellen van uw Harley met de Screamin Eagle Pro Super Tuner, neem dan gerust contact op met ons.

Telefoon: 0545-477404

Mail: testbank@motorcentrumeibergen.nl

Directlink

Onze nieuwste afsteltechniek komt uit het huis van Technoresearch onder de naam Directlink. Bij deze methode hebben wij als tuner de mogelijkheid om in de originele ECU van de H-D te schrijven. Als klant koop je bij ons de sleutel tot de toegang in de ECU in de vorm van een USB stick. Na het inpluggen in onze PC hebben wij toegang tot de ECU waarna het afstellen kan beginnen! Wanneer het afstellen is voltooid, krijg je de USB stick mee en kun je in de toekomst, als je weer eens wat veranderd hebt aan de Hardware van je Harley, de ECU opnieuw laten tunen door ons. Enkele belangrijke zaken wat wij kunnen aanpassen zijn: Stationair toerental, startbrandstof, air/fuel ratio map, vullingsmappen van beide cilinders, ontstekingsmappen van beide cilinders.

Ook als je al in het bezit bent van deze sleutel is het voor ons dus mogelijk om een map te schrijven in de ECU van de motor (neem hiervoor contact op met ons)

Hieronder zie je de vermogenskromme van een FLHX uit 2008 met een standaard cilinderinhoud, wood nokkenassen en open uitlaatsysteem. Je ziet dat de originele rode lijn in het begin veel te rijk staat, en later is deze weer veel te arm. Na aanpassing met de Directlink komt de blauwe lijn als eindresultaat!

Wilt u meer weten over het afstellen van uw Harley met de Directlink software, neem dan gerust contact op met ons.

Telefoon: 0545-477404

Mail: testbank@motorcentrumeibergen.nl

Powercommander.

Een goed alternatief voor de afstelling van uw Harley is het gebruik van een Powercommander! Met deze redelijk eenvoudig te monteren interface ondervang je het originele stuursignaal van de computer naar de injectors, en beinvloed je dit signaal met de software van de Powercommander!

De Powercommander III is er voor motoren tot 2009.

De Powercommander V is er voor motoren vanaf 2009.

Wilt u meer weten over het afstellen van uw Harley met de Powercommander software, neem dan gerust contact op met ons.

Telefoon: 0545-477404

Mail: testbank@motorcentrumeibergen.nl

 

Hier zie je het testen van een Softail Springer in de 60% gasklepstand!
 

FLSTS Softail Springer 60% map

Hier zie je enkele Harley’s die bij ons zijn afgesteld!